Fräsch på riktigt

Just nu pågår Naturskyddsföreningens Miljövänliga Veckan. Liksom förra året är det produkterna i badrummet som står i fokus för kampanjen. Budskapet är att vi konsumenter ska bli fräscha på riktigt. Något vi blir när vi väljer miljömärkt schampo, balsam, tvål, hudkräm, raklödder, tandkräm med mera.

Det kan dock vara en utmaning att hitta miljömärkta badrumsprodukter i butikshyllorna. I mitt hushåll letade vi länge efter en miljömärkt och prisvärd handtvål. Men den som letar hen finner till slut. Vi är väldigt nöjda med Svanenmärkta och Svalanmärkta (godkänd av Astma och Allergi Förbundet) Såklart handtvål från Willys Garantsortiment. Den är dessutom en klimatsäkrad produkt, vilket innebär att den har genomgått en livscykelanalys och att de koldioxidutsläpp som produkten orsakar kompenseras. Såklart Handtvål finns både som pumptvål och refillpåse. Vad gäller handhygienen är vi alltså fräscha på riktigt här hemma!

Miljömärkt handtvål, Såklart!

2 thoughts on “Fräsch på riktigt

 1. Hej!

  Innehåller den sodium laureth (eller lauryl) sulfat? Om den inte gör det är den bättre än andra svanen- och svalanmärkta produkter.

  Hälsningar
  Torgerd Riben
  Kyrkomusiker i Söderledskyrkan
  Svenska kyrkan, Farsta församling
  Tel. 08-683 63 32

  Tänk på miljön innan du bestämmer dig för att skriva ut detta e-brev!

  • Såklart Handtvål innehåller Sodium Laureth Sulfat (SLES). Kan inte så mycket om SLS och SLES, men har förstått det som att sulfaterna är avfettande och bidrar till att produkterna löddrar. SLS/SLES tillverkas av lut, som är svårnedbrytbart i naturen. Så ja, även om Såklart Handtvål är svanen- och svalanmärkt så finns det nog ännu bättre handtvålar att få tag på. Jag känner mig samtidigt ganska trygg med Svanenmärkningen och Astma- och Allergiförbundets rekommendation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s