Syrad tand

Kaffe- och fikonbröd

Kaffe- och fikonbröd (övre bilderna) och danska rågbröd (nedre bilden).

I våras gick Ida och jag en heldagskurs i surdegsbakning på Ängslyckan i Vendel. Kursen gav syrad tand och sedan dess har det matats surdegar och bakats surdegsbröd kontinuerligt i vårt hushåll. På bilden återfinns ett par danska rågbröd och det kaffe- och fikonbröd jag bakade igår. En variant på det kaffe- och tranbärsbröd som finns med i Martin Johanssons Bröd, bröd, bröd.

Varför inte ägna lite tid åt surdegsbakning regniga dagar i sommar? Om du behöver tips för att komma igång kan jag varmt rekommendera boken ovan eller Pain de Martins Lilla surdegsskola. Lycka till!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s