Nu är MOSe såld

Ibland går besluts- och förändringsprocesser snabbare och smidigare än vad jag vågat hoppas på. För bara några månader sedan trodde jag att det skulle ta tid innan mitt hushåll var moget för ett liv utan bilägande. Men nu är vi där, för idag sålde vi MOSe. Lite vemodigt eftersom vi har gjort många trevliga resor med vår Renault Clio. Samtidigt en stor frihetskänsla. Ekonomiskt fördelaktigt blir det också framöver, eftersom bilägande är en av de sämsta affärer hushållet kan ägna sig åt. Fast inte minst känns det bra ur miljösynpunkt. Från och med nu blir det lånebil, hyrbil eller bilpool – men bara när vi verkligen behöver använda bil. Annars cyklar vi eller nyttjar kollektivtrafiken.

Renault Clio

Nu är MOSe, vår Renault Clio, såld.

2 tankar på “Nu är MOSe såld

  1. GRATTIS! Ni hann först : ) Vi pratade om det nu i påskhelgen men kommer nog inte göra slag i saken förrän efter sommaren. Du får gärna skriva mer om erfarenhet av bilpool etc när ni varit billös ett tag!

    • Ja, jag berättar gärna mer så småningom. Vi börjar med att se vilket bilbehov vi faktiskt har framöver, så får vi se om det blir mest miljöskonsamma hyrbilen något veckoslut då och då eller medlemskap i en grön bilpool. Eller någon annan lösning. Låna bil av släktingar och vänner är ju faktiskt också en möjlighet. Fast fokus ska ju så klart vara att använda bil så lite som möjligt!

Lämna en kommentar