Smyckat återbruk

Det är trist när favoritporslinet slinter i näven under diskningen och går sönder. I detta fall var det en Spisa Ribb-assiett (design Stig Lindberg, Gustavsberg) som splittrades i fyra delar. Assietten blev förvisso drygt 60 år, men den kunde ha fått vara med många år till om jag inte klantat till det.

Trasig Spisa ribb-assiett

Trasig Spisa ribb-assiett.

Vad gör man med en trasig porslinsklenod? Limmar ihop den? Ja, det kan ju vara en möjlighet om ett snyggt resultat är inom räckhåll. I detta fall kändes det inte som en bra lösning. Jag tog istället kontakt med KILA Design som gärna kunde tänka sig att ta emot resterna av assietten. Kanske är skärvorna nu på väg att bli armringar, örhängen, ringar, broscher, manschettknappar eller något annat kreativt vackert!? En kul affärsidé och ett smyckat återbruk som det känns roligt att stödja med ett bidrag mitt i porslinssorgen.

Spisa Ribb ring

Spisa Ribb-ring skapad av KILA Design. Bilden är hämtad från KILA Designs hemsida. Fotograf Daniel Andersson.

4 thoughts on “Smyckat återbruk

      • Så mycket porslin och glas som bara står i skåp och vitrinskåp eller är undanstoppade i förråd och på vindar i många hushåll. Just på porslinssidan är vi inte helt befriade från hamsterbeteendet. Fast vi är samtidigt ganska duktiga på att använda våra olika serviser och de skänker väldigt stor glädje åt oss och våra gäster. Samlande på hög för högens skull är inget eftersträvansvärt. Att spara och vårda ting som man också brukar är något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s