Två år med Hållbara handlingar

Det började med några rader om Ekologisk mat på stark frammarsch den 14 oktober 2013 och dagen efter fortsatte bloggandet med ett inlägg under rubriken Lär känna ditt kylskåp. Idag har det gått två år sedan dess. Många inlägg har det blivit – 270 med det här för att vara exakt – och skrivandet fortsätter.

Bloggandet har ställt mig i kontakt med en rad nya personer och sammanhang, vilket har varit och är både roligt och lärorikt. Och inte minst glädjande är den kontinuerligt växande skaran som hittar till, läser och följer Hållbara handlingar. Tack för att du gör det! Skriv gärna dina tankar om hur bloggen kan utvecklas i kommentarsfältet.

För att fira Hållbara handlingars tvåårsdag återpublicerar jag bloggens tredje inlägg från den 16 oktober 2013 nedan. Fira gärna jubileet med mig genom att göra ett ”klick” för skogen idag och många dagar framöver!

———————————————————————————————————

Hållbara handlingar bygger bland annat på goda rutiner. Sedan några år tillbaka går det att starta dagen framför datorn med en enkel men angelägen handling för gammal skyddsvärd skog i Sverige. Det kostar gratis eftersom olika företag sponsrar ”klicket”.

Naturarvet logga

Naturarvet är en stiftelse som arbetar för att rädda svensk gammelskog från avverkning. Uppköp av skog kräver dock stor summor pengar och medel samlas bland annat in genom ett klick för skogen. Det går även att främja bevarandet av gammelskog genom att bli skogsfadder (månatligt autogirogivande) eller köpa en egen bit skogsmark. På Naturarvets hemsida finns dessutom skogsbutiken där man kan ordna hyllnings- och minnesgåvor.

Naturarvet är inte vinstdrivande och har 90-konto som garanterar att insamlade medel inte belastas av oskäliga kostnader och att minst 75% används till ändamålet. Stiftelsens upplägg och stadgar garanterar att skog uppköpt av stiftelsen är skyddad för all framtid.

 

Annonser

4 thoughts on “Två år med Hållbara handlingar

  1. Tack för att du skriver om Naturarvet och behovet av att skydda gammelskogen. Just nu kan man dessutom bidra med att rösta i EOCAs omröstning om vilket naturskyddsprojekt som ska tilldelas 30 000 euro, vilket ger ca 3 ha skyddad gammelskog i Iglekärr. Omröstningen pågår t.o.m. 19 oktober kl. 12 och Naturarvets projekt ”Protecting Old-Growth Forests, Sweden” har fått flest röster hittills. Ledningen är knapp med bara 200 röster, så varje ny röst är värd mycket. Gå till omröstningen genom att klicka på bilden under rubriken ”Rösta för Iglekärr – klicka på bilden!” på vår hemsida http://naturarvet.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s