Handgjorda skor från Skråmträsk

Efter en veckas julfirande med min frus familj i Västerbotten är jag åter i Lärdomsstaden. Under dagarna i norr hann vi bland annat med en tur till SkråmträskSkon, en utflykt som vi försöker lyckas med varje gång vi är i Skellefteåtrakten.

SkråmträskSkon - handgjorda och hållbara läderskor.

SkråmträskSkon – handgjorda och hållbara läderskor från Skråmträsk sedan 1989.

SkråmträskSkon är ett familjeföretag som tillverkar och säljer tidlöst vackra och slitstarka läderskor. Tillverkningen sker hantverksmässigt, vilket skapar goda möjligheter till unika anpassningar och variationer. I produktionen används vegetabiliskt garvat läder som andas bra och åldras med värdighet. Skornas sömmar är dessutom rejält starka och om sulan skulle bli alltför nött kan skorna sulas om för 350 kronor + frakt (och då ingår även översyn av sömmar samt lädervård). ”Skråmisar” är med andra ord hållbara och snygga skor som man både kan och vill använda länge.

Kängan Tall

Kängan Tall inne på fjärde vintern (i blaskiga Mälardalen dessutom, en skodödande region vintertid).

Mitt par av kängan Tall är nu inne på fjärde vintern och skorna ser nära nog ut som nya. Jag sköter dem med enklast möjliga skovård – rengör dem vid behov och smörjer dem då och då med skofett (som man får med vid köp). Det enda som har åtgärdats på kängorna är snörena som bytts vid ett tillfälle, och då gick det att få originalsnören direkt från SkråmträskSkon. En helt suverän service, för vem har inte sörjt skor som tappat lite (eller mycket) av sin charm när det visat sig omöjligt att ersätta de ursprungliga skosnörena?!

På plats i Skråmträsk beställde jag ett par nya kängor av modellen Asp och min fru ett par stövlar vid namn Bok. Vi längtar till vecka 5 då våra personligt anpassade skor sällar sig till den lilla skogen av ”Skråmisar” här hemma.

 

 

 

3 tankar på “Handgjorda skor från Skråmträsk

    • Ja, det kan vara svårt att köpa skor på distans. Men distans- och hemförsäljningslagen gäller ju i webbshopen så om det inte är specialanpassade skor så går ju köpet vanligen att ångra. Returfrakten måste man dock ofta stå för. Det går dock att måttbeställa Skråmisar, kontakta dem och stäm av vilka uppgifter de behöver för att hjälpa dig och vilka köpvillkoren blir. De är väldigt trevliga att ha att göra med!

  1. Var själv och besökte Skråmträsk under julhelgen. Fanastiskt att det finns så här bra svensktillverkade skor att köpa. Hade gärna sett att det fanns någon återförsäljare här i mälardalen. Bor man i Stockholm är närmsta butik i Göteborg. Två part kängor inhandlades. Nu när vi fått prova skorna så känns det nog som att vi vågar köpa fler via posorder i fortsättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s