Det goda enkla på Meny(n)

Anna och Fanny Bergenströms kokkonst och gamla nordiska kultursädesslag stod på matsedeln för veckans upplaga av Meny i P1. Ett inspirerande programavsnitt både vad gäller matlagning och strävan efter en mer hållbar utveckling. För bevarande och användning av gamla sädesslag kan uppenbarligen bidra till att förgylla vardagsmaten samtidigt som det gör oss lite bättre rustade i tider av klimatförändringar. Lyssna på programmet så förstår du vad jag menar!

Apropå nämnda radioprogram och dess ingredienser. Anna och Fanny Bergenströms kokböcker tillhör mina absoluta favoriter i köket. Ja, enligt min mening är Annas Mat (utgiven i många upplagor) en av de bästa baskokböckerna på marknaden, och Bergenströms har även kryddat kökstillvaron med andra godingar som Kärlek, oliver och timjan och Under valnötsträdet. Nu har Anna och Fanny släppt Det goda enkla, en kokbok som vill inspirera till mer grönt i köket med mycket bönor, linser och nygamla sädesslag. Det blir spännande läsning och provlagning när höstmörkret lägger sig över Uppsalaslätten!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s