rEKOrdsommar med steg i rätt riktning

Det har varit en rekordsommar och då tänker jag inte bara på solen och värmen. Ekologiska livsmedel har också varit heta. Den stora morgontidningen har berättat om detta i artiklar som Ekologiska drycker vinnare på Systemet, Klart fler antioxidanter i ekomat och Rekordstor efterfrågan på ekologisk mat i år. Men husorganet har även förmedlat nyheten (nåja, så nytt eller överraskande var det väl inte) att Hushållen kastar tusentals kronor rakt i soptunnan genom att slänga ätbar mat.

Att prioritera ekologiska varor och minska på matsvinnet är två bra vägar till en mer hållbar livsmedelskonsumtion. Alla hushållskassor mäktar inte med att göra en radikal omställning till eko, men nästan varje hushåll kan ta ett, ett par eller flera steg i rätt riktning. Ja, om man lever under  knappa förhållanden så kanske ekomaten måste stå tillbaka, men man kan göra desto mer på matsvinnsfronten och samtidigt spara en hel del pengar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s