Fläskiga trender

Om man över huvud taget ska äta kött är det viktigt att fundera över vilka döda djur man stoppar i munnen. Idag berättar DN den positiva nyheten att försäljningen av KRAV-märkt fläskkött har ökat så kraftigt att efterfrågan är större än tillgången på vissa produkter. Detta trendbrott är ett av flera konkreta tecken på att ekologisk mat säljer bättre och bättre. Men samtidigt verkar det som att det pågår flera parallella köttrender. När en grupp hushåll prioriterar KRAV-märkt griskött i större utsträckning, handlar andra billigt importerat fläsk som aldrig förr och drar så undan mattan för den konventionella svenska grisuppfödningen. En tredje växande grupp är de personer och hushåll som väljer bort kött helt. Enligt en undersökning gjord på beställning av Djurens rätt är var tionde svensk idag vegetarian. Mat – inte minst till kött – engagerar, fast uppenbarligen på olika sätt.

På KRAVs hemsida kan den som vill läsa mer om hur ekologiskt griskött produceras.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s