Hållbara bilder #4

Upplevelser istället för prylar!

Upplevelser istället för prylar, till dig själv eller till andra!

4 thoughts on “Hållbara bilder #4

    • Det brukar nog anses som en vedertagen sanning i miljörörelsen, men jag kan inte hänvisa till några siffror just nu. Vet att Stefan Edman bland annat lyfte fram detta i den statliga utredningen Bilen, Biffen, Bostaden (SOU 2005:51), fast vilka belägg han använde minns jag inte. Det ligger ju något i att alla upplevelser inte är lika med hållbar utveckling. Ur miljösynpunkt är det ju en stor skillnad på en Thailandssemester och en dag i ett naturreservat inom kommungränsen!

      • Precis. Som vanligt har du rätt! 🙂 Många väljer upplevelser, t ex gör ju jag och min samba det i mångt och mycket, t ex Peru och har då inte gett några presenter vid jul t ex, och knappt vid födelsedagar heller. Men i realiteten är det nog mer miljövänligt att stanna i Sverige och köpa något från Peru som skickas än att åka dit själv.. Men många skriver också på facebook att, nu blir det konsert med ditten och datten och sen åker man 60 mil för konserten fram och tillbaka till Stockholm t ex. Då blir det gränsfall tror jag.

      • Jo, som så ofta måste man väl tänka efter i varje enskilt fall. Det är det som gör det lite komplicerat – och så spännande och lärorikt – att vara konsument i vår tid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s