Fulmjöl blir fin frukostlimpa

Det blir en del mjölspill vid brödbak. Förr hamnade spillet oftast i kärlet för komposterbart här hemma. Bättre där än i brännbart, men ändå ett onödigt resursslöseri. För både miljön och plånboken tjänar ju på om så mycket som möjligt av mjölet kommer till användning.

Fulmjöl från bakbordet

Fulmjöl hopskrapat från bakbordet.

Mjöl som varit på bakbordet ska inte tillbaka i påsen med torrt mjöl. Däremot kan man ju samla och spara mjölspill på annat sätt. Sedan något år tillbaka står det därför en burk för ”fulmjöl” i vårt skafferi. Efter några bak med mjölspill kan burkens innehåll användas i lämplig deg. Kanske inget för de finaste vetebullarna, men alldeles utmärkt till matbröd i vardagen. Så kan fulmjöl från bakbordet bli till en limpa på frukostbordet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s