Ännu nyttigare nyckelhål

Nyckelhålet står för mindre socker och salt, mer fullkorn och fibrer samt nyttigare eller mindre fett. Syftet med märkningen är att göra det enklare för konsumenten att hitta hälsosamma livsmedel i butiken, men också att öka utbudet av hälsosam mat på marknaden (genom att sätta press på producenterna). Nu vill Livsmedelsverket skärpa kraven för nyckelhålsmärkta produkter, men också bredda basen för märkningen så att fler livsmedel kan komma i fråga. Bland annat vill man sänka salthalten med 20 procent för nyckelhålsmärkning av många livsmedelsgrupper, och ta bort möjligheten till märkning av sockrade mjölkprodukter. Hållbara handlingar gillar förslaget och gläds åt att den positiva nyheten uppmärksammas av såväl Dagens Nyheter som Sveriges Radio.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s