Lys morgonstjärna

Ikon med Jesusbarnet och Herrens moder Maria

Ikon med Jesusbarnet och Herrens moder Maria

Idag är det fjärde advent och i kyrkornas gudstjänster står Herrens moder Maria i fokus. Maria som fick den hissnande uppgiften att föda Guds liv i världen. Hennes ja till uppdraget är förebildligt för människor i alla tider.

I fredags hade jag en dag i avskildhet i klostermiljö för att hitta fokus inför Kristi födelses fest. Varför skriver jag ett inlägg om det och om Maria här på bloggen? Jo, jag tänker att hållbar utveckling även handlar om människans insida. En hållbar livsstil är att leva hållbart såväl inåt som utåt, något som gäller oavsett vilken livsåskådning man förfäktar. För mig personligen är den kristna tron en väg för det inre livet samtidigt som tron rymmer en tydlig kallelse att verka i det yttre, att säga ja till Guds liv i världen.

Med dessa ord tar Hållbara handlingar ledigt några dagar. Nästa inlägg skrivs sannolikt i mellandagarna. Önskar alla läsare en ljus och glädjefylld helg och avslutar med att citera en av psalmerna vi sjöng i gudstjänsten i Tunabergskyrkan i Uppsala idag:

”Lys morgonstjärna Gud har tänt,                                                                                           o, kom till oss, kom, Guds advent,                                                                                     förjaga mörkret tills vi ser                                                                                                     en värld där, Gud, din vilja sker.
Var glad, var glad! Immanuel                                                                                                   ger frihet åt var bunden själ.” (Sv Ps 423:5)

2 thoughts on “Lys morgonstjärna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s