Grön upphandling

Lisas miljöblogg skriver bra om grön upphandling. Jag instämmer och tillägger att när verkligheten säger något annat än kartan är det ofta bra att gå på den förra!

Lisas miljöblogg

Nationalekonomerna ryter till mot grön upphandling i en debattartikel i DN. Doktor i Nationalekonomi är ju en fin titel och många har respekt för nationalekonomernas kunskaper, men vad är det de skriver egentligen? Jo de hävdar att när det offentliga efterfrågar mer miljövänligt så stiger priser på de varorna och styr vanliga konsumenter över till de icke miljövänliga. Ja, det är ju mikroekonomins grundprincip och själv har jag läst tillräckligt med nationalekonomi för att känna igen den. Men se dig omkring? Är det så det fungerar i verkligheten? Det verkar ju snarare vara tvärtom,  i alla fall när det gäller mat. Nu när alla vill ha ekologiska bananer kan man få dem till samma pris som de besprutade. Dags att titta upp från skrivborden kanske?

”Påståenden om upphandling på tvärs mot all erfarenhet” skriver Anders Wikmans, upphandlingsutredningens ordförande i sitt svar i DN. Han använder ett annat exempel på att…

View original post 136 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s