Fröknäcke (glutenfritt)

IMG_0434

Hälsade på vänner i Vimmerby i helgen. De bjöd på mycket gott, bland annat vackert och läckert fröknäcke. Nu har jag provat att baka det hemma. Här är receptet:

Ingredienser: 2 dl majsmjöl, 1 dl solrosfrön, 0,5 dl pumpafrön, 1 dl sesamfrön, 0,5 dl linfrön (hela), 1 tsk salt, 0,5 dl rapsolja, 2,5 dl kokande vatten, flingsalt. Många av ingredienserna finns som ekologiska alternativ.

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Degen blir ganska lös. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Fördela den med hjälp av en slickepott så att det blir ett tunt lager som täcker hela plåten. Strö över lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 60 minuter. Låt knäckebrödet svalna på galler, utan handduk. Bryt knäckebrödet i bitar och förvara i burk med lock.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s