Torkad frukt fint komplement

COOP Änglamark torkad frukt

Torkad frukt från COOP Änglamark

Det går att diskutera om frukt från fjärran land är ett klokt miljöval. Ja, ur perspektivet hållbar utveckling är det ofta säsongsanpassat och närodlat som gäller. Som nordbor är vi emellertid hänvisade till kål, rotsaker, vinteräpplen och frysta bär från sen höst till vår. Fina grönsaker, frukter och bär förvisso, men ibland vill i alla fall jag få smaka på citrusfrukter och annat gott från sydligare breddgrader. Det ena behöver dock inte utesluta det andra. Med tyngdpunkten förlagd till det närodlade och säsongsanpassade är mycket vunnet.

För egen del är jag mycket förtjust i torkad frukt. Torkad frukt är gott och hållbart på mer än ett sätt. Lång hållbarhet är en fördel. Minskade transportvolymer jämfört med färsk frukt en annan. Det gäller dock att vara observant på hur den torkade frukten har odlats och konserverats. Det larmas till exempel om vindruvor och kemiska bekämpningsmedel, ett problem som då naturligtvis också gäller för russin. Om man vill konsumera hållbart är KRAV-märkta produkter därför att rekommendera. Tillsammans med Saltå Kvarns och Kung Markattas produkter är COOPs utbud i Änglamarkserien ett utmärkt alternativ för den som gillar torkad frukt. Idag hamnade russin, aprikoser, plommon, fikon och dadlar i min varukorg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s