Läsartips: Pigga upp trötta rotsaker och kål

Det är roligt med läsarreaktioner när man börjat blogga. Värmande med glada tillrop i oktoberkylan. Och spännande med konkreta tips som går att koppla till vardagen i hushållet, livet som konsument i vår tid och perspektivet hållbar utveckling. Fortsätt gärna att komma in med olika husmors- eller husfarstips, per mejl eller i kommentarsfälten!

Här kommer ett matnyttigt tips från min bibliodramakollega Frida. Ett knep som kan pigga upp trötta rotsaker och kål:

”Det går utmärkt att fräscha upp t.ex. morötter och blomkål som börjat bli mjuka och tråkiga genom att låta dem ligga i en skål med vatten ett tag. Ansa och skär upp i lagom stora bitar så är det bara att hälla av vattnet och ställa fram skålen när det är dags att äta eller tillaga maten.”

Det kallar jag ett hållbart tips, inte minst då det både kan bidra till att minska matsvinnet och innebär en ekonomisk besparing.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s